Belysning

Hvordan vi lyssetter hjemmene våre påvirker hverdagen vår.
Godt lys skaper et godt hjem, og i hvert rom bør de ulike behovene man har være førende for løsningene.

Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av løsninger for downlights, dimmere, timere og belysning til fasade og terrasse. Da er det godt at våre elektrikere har full oversikt, og sammen med deg finner de idéene og løsningene som gjør at din bolig og dine rom stråler.

Et hvitt kjøkken med skap langs den ene veggen og en kjøkkenøy med koketopp og fin spottbelysning i den store viften over. Spotter lyser opp gjennom kjøkkenet.

Innendørsbelysning

Å velge belysning er en viktig beslutning for private boligeiere. Beslutningen handler om mer enn bare funksjonelt lys i hjemmet. Design og energiforbruk spiller også en stor rolle. De fleste boligeiere ønsker en egen stil i hjemmet, og belysningen gjenspeiler eierens smak og kvalitetssans.

Lys er med på å skape stemning, og derfor er det viktig med riktig innendørsbelysning. 

Utendørsbelysning

Lys spiller en viktig rolle i og rundt boligen og skal være en kilde til hygge og god stemning.

Utendørsbelysningen skal gjøre ferdselen i uteområdet rundt boligen sikker. Innkjørsel og gangarealer rundt boligen bør være godt opplyst. 

Det kan for eksempel også være praktisk å installere en bevegelsessensor som automatisk tenner lyset når man nærmer seg. Dette bidrar til å gjør hverdagen lettere, holde strømregningen under kontroll og til å holde ubudne gjester på avstand.

 

En trapp og støttemur i betong som leder opp til et moderne hus. I støttemuren er det integrert fin utebelysning og lampene lyser opp med varmt lys
Spar strøm på belysning

Lysstyring

Få full kontroll over inne- og utelys ved å koble dine lyskilder opp mot en smarthusløsning.

Du kan for eksempel styre lyset med app eller stemmekontroll. Og har du reist hjemmefra med lyset på, skrur du enkelt lyset av via mobilen uansett hvor du befinner deg.

Du kan også sette opp stemninger og automasjoner for å styre lys etter bruksmønstre - for eksempel slik at alt lys skrur seg av når du forlater huset.​ Eller sette det opp med tidsstyring. Alt dette kan bidra til reduksjon av strømforbruk.

Les mer om smarthusløsninger her eller ta kontakt med en av våre elektrikere.

Andre områder

Våre elektrikere har kunnskapen og kan hjelpe med belysning på en rekke andre områder:

  • Kontor
  • Parkering
  • Områdebelysning
  • Veibelysning
  • Lager og produksjon
  • Skole
  • Bygg og fasade
  • Park og sti
  • Idrettslokaler og sportshaller
En utetrapp hvor utelamper lyser opp trappetrinnene. Det er belysning i annenhvert trappetrinn.

Finn din lokale elektriker

Våre elektrikere har høy kompetanse innen den teknologiske utviklingen og gir deg god rådgiving om energibesparende løsninger tilpasset ditt behov. Ta kontakt med din nærmeste Sikringen-elektriker, så hjelper de deg i gang!